Hem » Om oss » Betalning genom Fortus Finance

Betalning genom Fortus Finance

Fortus International Finance AB är ett hos Finansinspektionen registrerat Konsumentkreditinstitut under tillsyn.

Vi har erbjudit trygga och konsumentvänliga betallösningar för privatpersoner och företag i Sverige, Norge, Danmark och Finland sedan 2009. Vi jobbar med Säljare både på nätet och över disk.

Vi har en egen kundtjänst för våra slutkunder (kredittagare / gäldenärer) dit du kan vända dig med frågor både före och efter ditt köp. Dessutom kan du logga in på ”Mitt Fortus” för att se status, hämta fakturakopia, få svar på de vanligaste frågorna m.m.

Nedan kan du INNAN ditt köp se hur det fungerar med Fortus Finance, oavsett om du genomför ditt köp med Fortus Faktura eller Fortus Konto.

 • Så fungerar det - Fortus Faktura

  • 1
   Köp hos en till Fortus Finance ansluten Säljare
   Efter att du har bekräftat ordern genom aktivt val betalsätt Fortus Faktura; ordern hamnar hos Fortus som omgående gör en förenklad kreditbedömning och responderar tillbaka till kassan. Antingen godkänns ordern och du får en orderbekräftelse eller motsvarande eller måste vi tyvärr neka köpet.
  • 2
   Ordern behandlas hos din Säljare
   Din godkända order har fått status passiv och det är först i samband med leverans som ordern aktiveras till en faktura. Din faktura tillsammans med en s.k. Kännedomskopia (tagen kreditupplysning) får du antingen med din försändelse, direkt över disk eller via post hem i brevlådan. Kolla med din Säljares köpvillkor vad som gäller.
  • 3
   Fakturan
   På din faktura återfinns all information avseende orderinnehåll och inbetalning. Observera att det är ALLTID till Fortus Finance du gör din inbetalning. Fortus har övertagit fordran på dig från din Säljare.
  • 4
   Delbetala din faktura
   Av fakturan framgår också en möjlighet för dig att i egen takt välja delbetala fakturavärdet, dvs. skapa ett personligt kreditutrymme. Du flyttas då till Fortus Konto och omfattas därefter av villkor enligt konsumentkredit Fortus Konto (se separat information nedan).
  • 5
   Inbetalning Faktura
   Glöm inte att ange OCR-nummer vid betalning så säkerställs att inga irriterande påminnelser kommer i din brevlåda. Du kan alltid konsultera Mitt Fortus under www.fortusfinance.com för att se status, hämta fakturakopia, få svar på diverse frågor, etc.  
   För att påbörja delbetalning av utställd faktura följer du intstruktionerna på din faktura och betalar en del av din utestående skuld. Se även nedan avsnitt om Fortus Konto och Allmänna villkor (kreditavtal) Fortus nedan.

  Kundtjänst/SelfService

  För dig finns separat support och hjälp hos Fortus Finance.

  Mitt Fortus:
  Egen inloggning via www.fortusfinance.com

  Traditionell support:
  Helgfri vardag 09.00 - 15.00
  010-222 15 00 eller moc.ecnanifsutrof@ofni (ange gärna ditt kundnummer om du e-postar)

 • Så fungerar det - Fortus Konto

  Kontot är i grunden en revolverande kredit som harmoniserar med gällande lagstiftning för Konsumentkrediter och fungerar i stort sett som ett kreditkort. Med Fortus Konto får du ett tilldelat kreditutrymme som du använder för att köpa varor/tjänster hos till Fortus Finance anslutna säljare.

  • 1
   Köp hos en till Fortus Finance ansluten Säljare
   Fortus Konto väljs i anslutning till betalning i kassa som ett eget betalsätt, före det att du godkänner köpet kodkänner du köpvillkoren där Allmänna Villkor (kreditavtal) Fortus finns tillgängliga. 
  • 2
   Köpt vara behandlas hos din Säljare
   Förutsatt att du blir kreditgodkänd när du väljer betalsätt Fortus Konto.I samband med att din vara eller tjänst levererats så skickar vi en leveransfaktura som antingen medföljer försändelsen eller landar i din brevlåda – kolla med din Säljare.
  • 3
   Leveransfaktura 
   Du har nu ingått ett avtal om Konsumentkredit Fortus Konto som ska betalas en gång per månad. Därför erhåller du en kvittens på köp hos säljare Leveransfaktura. Detta är alltså enbart en kvittens på köpet eller uttaget och mot detta dokument sker INGEN inbetalning, se Kontoutdrag nedan.
  • 4
   Månatliga betalningar (kontoutdrag)
   Runt den 15:e varje månad får du en kontofaktura skickad från oss via e-post - önskas den skickas brevledes tillkommer en miljöavgift. På denna framgår aktuell ingående skuld, ev. nya registrerade köp, aviseringsavgift (f.n. 39 kr) och ränta f.n. 1,77% och därmed också en utgående skuld. Betalning (hela utgående skulden eller min 3,5%, dock lägst 50kr) ska vara Fortus Finance tillhanda senast den siste dagen i månaden. Observera att vid köptillfället via Fortus Konto är krediten räntefri för innevarande månad, endast 39 kr i aviavgift utgår. Kontrollera och uppdatera din e-postadress genom att logga in på Mina Sidor.
  • 5
   Lösen av skuld Fortus Konto
   Du kan givetvis när som helst välja att lösa din skuld. På ditt månatliga kontoutdrag har du alltid valet att slutbetala din kredit. I samband med att din kredit blir slutbetalad avslutas den. Vid nästa köp kan du återigen öppna din kredit genom att välja Fortus Konto. 

  Mitt Fortus (SelfService) / Kundtjänst

  För dig finns separat support och hjälp hos Fortus Finance.

  Mitt Fortus:
  Inloggning via www.fortusfinance.com

  Traditionell support:
  Helgfri vardag 09.00 - 15.00
  010-222 15 00 eller moc.ecnanifsutrof@ofni (ange gärna ditt kundnummer om du e-postar)

  Information:
  Konsumentkredit Fortus Konto (SECCI)
  Allmänna villkor (kreditavtal) Fortus

Finns inget som matchar ovan filtrering. Vänligen ändra dina val.